Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]
 

 
Deel dit recept

4 personen

Vlees gerecht

25 minuten

Wil je eens iets anders serveren dan gekookte of gebakken aardappelen? Ga dan voor een aardappel koekje. Dat is een hartig koekje gemaakt met aardappel. Erg lekker en gemakkelijk om te maken.

Bereidingstijd

- voorbereiding: 10 minuten

- oven: 15 minuten

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de aardappelen.

Stap 2

Meng de kaas, ham, ei met eidooier, bloem en de crème fraîche door de geraspte aardappelen of rosti. Breng dit op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak per keer 4 tot 5 bergjes van het aardappelmengsel in de hete olie. Druk ze met een lepel iets platter. Bak de koekjes op een matig vuur aan beide kanten krokant en goudbruin.

Stap 4

Verwarm Aardappel Anders en serveer apart van de aardappelkoekjes.

Tip: ook lekker met roerbakgroenten.

Ingrediënten

1 Pot

Aardappel Anders Ham-Kaas

750 gram

Vastkokende aardappelen of rösti

1 el

Creme fraiche

1 tl

Bloem

1

Eidooier

1

Ei

100 gram

Parmaham, fijngesneden

100 gram

Parmezaanse kaas, geraspt

 

Olijfolie

 

Zout en versgemalen peper

TOP