Hartige aardappeltaart

Hartige aardappeltaart

3.2 (15 stemmen)
 

 
Deel dit recept

4 personen

Vlees gerecht

40 minuten

Een verrassende variatie op een hartige taart. Deze versie met aardappel, hamblokjes, champignons en kaas is overheerlijk.

Bereidingstijd

- voorbereiding 10 minuten

- oven: 30 minuten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Bekleed een springvorm van 26 cm doorsnede met het deeg. Prik gaatjes in de bodem.

Stap 3

Snijd de champignons in plakjes en meng die met de ham, aardappel en rozemarijn. Klop de eieren door Aardappel Anders en schep dit door het aardappelmengsel. Schep dit in de taartbodem. Bestrooi tenslotte met de kaas.

Stap 4

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

Ingrediënten

1 Pot

Aardappel Anders Tuinkruiden-Knoflook

450 gram

Geraspte aardappel of rosti

8 plakjes

Bladerdeeg, diepvries

200 gram

Gekookte hamblokjes

150 gram

Champignons

150 gram

Gruyere kaas, geraspt

2

Eieren

 

Verse rozemarijn

TOP