Kipschotel met pompoen en wortel

Kipschotel met pompoen en wortel

4.3 (3 stemmen)
 

 
Deel dit recept

4 personen

Vlees gerecht

45 minuten

Een heerlijk, kleurrijke kipschotel boordevol groente.

Bereidingstijd

- voorbereiding: 10 minuten

- oven: 35 minuten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor (heteluchtoven: 200°C).

Stap 2

Bak de kip kort aan, giet het overtollige vocht af en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Snijd de pompoen in blokjes en de wortel in schijfjes van ongeveer een halve cm dikte en bak deze op een laag vuur beetgaar.

Stap 4

Meng de aardappelen met de groenten, tijm, kip en Aardappel Anders.

Stap 5

Doe het Aardappel Anders mengsel in een ovenschotel en bestrooi eventueel met de geraspte kaas. Zet in de oven voor +- 35 min.

Ingrediënten

1 Pot

Aardappel Anders Tuinkruiden-Knoflook

600 gram

Voorgekookte aardappelschijfjes

300 gram

Pompoen, schil en zaden verwijderd

300 gram

Wortel

300 gram

Kip

1

Paprika in reepjes

1 el

Tijm

Peper en zout naar smaak

Optioneel: 120g geraspte kaas om te gratineren

TOP